onsdag 4. juli 2012

Gjester fra Tromsoe og sportsdag paa Acacia

Mandag 25.06. ventet vi spent paa at familien Bjoerklund skulle komme, men i stedet fikk vi en telefon fra London. Flyet fra Oslo hadde vaert forsinka, saa de rakk ikke flyet videre fra London til Johannesburg. Bagasjen var ogsaa borte. KJIPT!
Da de endelig kom paa tirsdag, var gleden stor! Jeg ofret meg, og var paa jobb til kl 16, og da jeg kom til Chanters, var ungene allerede i full gang med leking. Synne og Vaarin saa ikke ut til aa vaere troette etter reisen i det hele tatt! Bortsett fra en liten shoppingtur, bagasjen var fremdeles paa avveie, var vi paa Chanters hele ettermiddagen og koste oss. Det ble ikke noe saerlig med leksegjoering...
Her en fornoeyd Vaarin foerste morgen i Zambia! Har faatt mange bilder av John og Oddrun til bloggen:-)

Onsdag har ikke Bengt og jeg undervisning (derfor kan jeg sitte og blogge naa;-)), saa etter tea break hentet vi fam B hjem til oss. Begge jentene, men spesielt Synne, er blitt veldig glad i Lupus, Laika og Caspian!

Synne og Caspian, tror jeg!
 Etter lunsj dro alle jentene/damene for aa hente ungene paa skolen. De syntes det var VELDIG stas aa faa "vise fram" de norske vennene sine!
Ingfrid sin laerer var syk, og vikaren hadde tatt klassen med ut for aa jobbe med leire! Temaet var transportmidler
 Hjemme tok vi oss tid til bittelitt lek, men det var viktig aa faa gjort litt lekser ogsaa. Viljar skulle levere en "stil" (det kalles vel ikke det lenger...?), saa da jentene var ferdige med sitt, dro vi paa shopping for at han skulle faa litt fred, og for at de skulle ha noe aa ha paa seg de neste dagene!
Valpene fikk mye oppmerksomhet!
 Etter shoppinga dro vi til Victoria Falls. Denne gangen var vi bare paa oversiden av fossen, men vi fikk med oss en nydelig solnedgang!

Solnedgang ved kanten av Victoria Falls

Mens vi satt der, fikk vi oeye paa en fyr med haav som fiska midt ute i elva!!! Det saa utrulig skummelt ut! Han vassa rundt som om det skulle ha vaert en hvilken som helst bekk!
Fisketur


Ungene fikk dyppe taerne i vannet



Viljar var saapass seint ferdig at sola allerede var gaatt ned da de kom. Alle sammen dro videre til Zambezi Sun, og saa gikk vi tur langs elva mens vi ventet paa at buffeten skulle aapne:-)
Ved Royal Livingstone er det flere benkehusker!
Buffeten var som den pleier aa vaere, -vi koste oss og spiste oss stappings! Owen som jobber der og som vi er blitt litt kjent med, ga oss rabatt, saa vi betalte bare for de voksne! Ikke dumt!

Torsdag ruslet familien B til byen paa formiddagen. Vi har ikke vaert saa flinke til aa ta bilder av omgivelsene der, saa her er et par :

Veien fra Chanters ned mot byen er rimelig humpete!

Oddrun og Synne nesten inne i byen.
Paa ettermiddagen var alle hjemme hos oss og spiste spaghetti. Familien B hadde faatt handla MASSE, og var fornoeyde med aa ha klaer til de neste dagene! Utpaa kvelden kom jeg paa at det var jeg som skulle staa for kaker til kakesalget neste dag, saa da var det bare aa sette i gang aa bake kanelboller. De er blitt utrolig populaere! Da ungene var nesten i seng, dro John og Bengt sammen med nabo og kollega Clement (som nettop har kommet hjem fra 6mnd i Tromsoe!) ut for aa se semifinale i fotball EM.

Fredag var det Sportsday paa Acacia. Den forrige dagen jeg har kalt sportsday, var egentlig healthday! J og O tok mange fine bilder av ungene og Bengt! Jeg var paa jobb, til de andre moedrenes forskrekkelse!
Eirunn loep stafett

Her vet jeg ikke hva de holder paa med!

Ingfrid kaster ball

-og pose!


Viljar loeper

Bengt i sekkeloep! Daarlig start...

-og han ble slaatt av baade Mr Samwinga og "one legged Mark"

Ballgreier? Det var et foreldrelag, et laererlag og et elevlag. Laererne vant!
Etter sportsdagen kom alle hjem til oss for aa spise Zambisk lunsj som Margareth og Likando hadde laget. Oddrun har blitt Nshimafrelst! Morsomt!

Etter lunsj maatte Bengt og jeg tilbake paa jobb, saa resten av gjengen dro til museet i byen. Der er det ikke lov aa ta bilder, men her er Viljar og jentene etter musebesoeket i byen. De kjoepte is og koste seg!


Vakre Viljar venter...

Vaarin og Ingfrid

Synne og Eirunn
 Vi avsluttet dagen med middag paa Olgas. 
Viljar er ikke alltid helt med paa "greiene" til jentene...



Jentene spiste fort, og maatte finne paa noe for aa underholde seg selv!
 De fleste bildene tok de selv!



 Saa var det bare aa dra hjem og gjoere seg klar til Chobetur!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar