fredag 10. februar 2012

Bilder fra midten av januar og beg av februar

Vi har fått en venn som heter Olive, som har en datter som heter Joy(8 år). Her fra Olives klesbutikk på Dambwa North Marked. Ungene fikk veske og puter, og spesielt Ingfrid var superfornøyd med sin røde hjertepute.

Eirunns bursdag på golfklubben ble veldig koselig, selv om det ikke kom særlig mange pga at det fortsatt var jule/sommerferie fra skolen. Rektor Brychan Gilbert på Acaciaskolen kom med kone og tre barn, og imponerte stort da han under vill lek i bassenget ropte "Jai ær en hai!"


Mange, mange nye (for oss) planter, insekter og dyr her i Zambia. Disse to lot kake være kake og koste seg med hverandre under Eirunns bursdagsparty.


Her har hushjelpa Margaret laget fisk, grønnsaker og Nshima (maismelstappe) til lunsj! Margaret har valgt å si opp hos sin andre arbeidsgiver (som er vår kollega og nabo...) og har begynt å komme til oss hver dag nå. 

Trine og Britannia har kommet den lange veien fra lærerskolen i Tromsø for å ha praksis i Livingstone. To kjempehyggelige jenter og flinke lærerstudenter! Viljar, Eirunn og Ingfrid synes det er helt fantastisk å treffe nordmenn i afrika!

Den 21.januar dro vi med Stine, Francesco, Britannia og Trine til Victoria Falls/Mosi-oa-Tunia, og det var en særdeles fuktig opplevelse! På denne tiden av året er det et vanvittig trykk i fossen. Dette var det eneste bildet jeg fikk tatt før jeg måtte putte kameraet oppi sekk med regntrekk.

Her leker ungene Harry Potter med tante Stine. Potter har vært enormt populært i familien lenge nå, og i det siste har ungene trent mye på våder som "Lamstivogsløvus" , "Eksplosio", "Parero" og "Exitarmus", bare for å nevne noen.


 Dakkal kamelonen...den sto sikkert helt stille og gikk i ett med bakken da vi kom kjørende (vi har hatt flere nesten-uhell med kameloner før), men taktikken funket ikke denne gangen. Oppdaget den skvisa stakkaren rett utenfor porten hjemme.

Trine og Britannia har sin praksis på Nansanzu School i Livingstone. Her fra klasserommet til 8 kl. hvor Britannia underviste i engelsk. Vi fikk mange blikk fra elevene, og fikk høre ordet "Muzungu"(= Hviting) flere ganger.






På Heidi sin bursdag (legg merke til Heidis ny-y-ydelige smykke) besøkte vi krokodilleparken i Livingstone sammen med Olive og Joy. Stor stas! Særlig da alle ungene fikk holde en krokodillebaby. Stakkars tante Stine og Francesco måtte holde seg på Jollyboys Lodge pga magesjau.

Dagen før Stine og Francesco dro, var vi på sightseeing rundt i Livingstoneområdet. Vi bare måtte stoppe ved dette praktfulle Baobaob-treet, sikkert minst 1000 år gammelt. Verdens eldste Baobab-tre er i Sør-Afrika og er ca 6000 år...

Mens Francesco dro for å utforske termittuer, luxet vi andre oss med Sunset Cruise på Zambezi. Flott, utsikt, god mat, masse flodhester, en krokodille og vakker solnedgang. En fin avslutning på Stines og Francescos opphold. Trist da de dro!

 Viljar, Eirunn og Ingfrid har begynt med karate på skolen, og de elsker det! Høy stemning da Viljar fikk utdelt karatedrakten sin! Karatetreneren vil gjerne at ungene skal komme å trene på lørdager kl 09 også, og de vil de selvfølgelig gjerne alle tre! Sukk...


Tre tøffe gutter drepte en ganske stor slange ca 100 m fra huset vårt i forrige uke! De var veldig stolte av seg selv, og de hadde de jo forsåvidt all grunn til!

1 kommentar:

  1. Hei igjen folkens.

    Fantastiske bilder. Her hjemme er det 5 grader og regn - litt unormalt for tiden, men snart kommer endelig snøen, i allefall hvis man skal tro på værvarslingen. Jeg og jentene har vært på Reinøya siden torsdag, og John kommer hit i kveld. Vi skal ha rypefest og se på norsk finale i grand prix.

    Håper dere fortsatt har det fint, og at vi sees snart....

    Klem fra yttersida.
    Oddrun

    SvarSlett