onsdag 8. august 2012

60-aars feiring! -og litt annet



Eirunn og Zebraen Zam paa Zambezi Sun!
Da vi kom hjem fra Zimbabwe dro vi rett paa Olgas og fikk oss deeeeilig middag! De neste dagene gjorde vi veldig lite. En dag etter skolen dro vi rett til Zambezi Sun og koste oss resten av dagen. Ikke det vaerste stedet aa gjoere lekser!


Viljar er en ekte Donald-fan!

Mormor og morfar var ofte her mens vi andre var paa jobb og skole. De ser ganske fornoeyde ut!
Gjestene vaare var veldig fornoeyde med aa tilbringe noen formiddager ved bassenget mens vi var paa jobb og skole. De fikk se baade Zebraer, giraffer og impala. Bavianene kunne de nok godt ha klart seg uten. En dag mormor laa paa magen og solte se, hadde en stooor bavian bestemt sg for aa se hva hun hadde i den store baggen sin! Morfar sa se opp, og da hun saa opp, saa hun rett inn i ansiktet paa bavianen! Den hekta bagen av stolen og tok den med seg opp paa det hoeyeste stedet paa taket. Der kastet den alt utover, inkludert lommebok, telefon og undertoey (helt reint, heldigvis!). De hadde ingen bananer eller annet godt der, sa den mista fort interessen. Sikkerhetsfolkene klatret etter og fikk kastet alt ned igjen. Mormor var fremdeles lit rystet etter opplevelsen da vi moette henne seinere paa dagen! Ikke saa rart, kanskje...
Ikke saa rart at disse er med i "The ugly five"?




Litt bading blei det ogsaa, selv om det fremdeles er "vinter" og litt kaldt i vannet!


Valpene vaare er blitt ganske store! I dag skal guttevalpene kastreres. Dyrlegen er faktisk hjemme hos oss akkurat naa. Jeg sitter paa golfklubben mens Viljar er paa karate.
Vi har hatt workshop paa jobb. Temat var hvordan vi kan hjelpe distance education studentene til aa komme seg gjennom studiet sitt. Veldig mange stryker eller gir opp. 
Mr Zulu var leid inn til aa lede workshopen

Studentprofil

Serioese diskusjoner

Gruppearbeid..

Vi begynte hver oekt med en "energizer"

Bengt ble den heldige som maa svare paa et spoersmaal fra forrige oekt!

Litt skeptiske?

Hmmm..

Disse to trives godt i Nigerianske drakter selv om de er Zambiske
Morfar hadde bursdag i juni, og det saa vi som en fin anledning til aa dra paa High tea paa Royal Livingstone!
Bursdagsbarnet var den eneste som ikke visste hva vi skulle, saa han var litt nervoes da vi satt oss i bilen....
Han fant fort ut at det ikke var noe aa vaere redd for!
Vi koste oss, alle sammen


Litt mye kake, kanskje?
 Da det naermet seg solnedgang trakk vi ned i baren ved elva.


Apene ville ogsaa vaere med! Mange av turistene der matet apene, men de ansatte er ikke saerlig glade for det. Ikke vi heller...
Solnedgangen ved Zambezi river var nydelig, som alltid!





En dag de ferierende var ute og ruslet i byen saa de et skilt som viste veien til et eller annet senter/skole for "disabled". De fikk lyst til aa ta en naermere titt, og fant det fort. De ble invitert inn, og fikk snakke med baade ansatte og elever. Det var et hyggelig sted, men de hadde veldig lite utstyr, og maten elevene fikk var to toerre loffeskiver per dag i tilleg til te. Noe maatte gjoeres! De avtalte at de skulle komme tilbake neste dag for aa bli bedre kjent. Da de kom tilbake hadde de spanderbuksene paa, og naa er det bestilt datamaskin, printere og internet. Spesialpedagogen (mormor!) skal skaffe spesiell programvare som elevene kan bruke. I tillegg soerger de for at de kan kjoepe syltetoey, peanoettsmoer, egg og tomater til elevene hver dag (ikke en fryktelig stor skole, altsaa!). Baade givere og mottagere var veldig fornoeyde!

Naa er jeg hjemme fra karatetreninga til Viljar, og veterinaeren har ikke kommet enda. African time... Han er visst paa vei!


Mamma, mormor, Asta 60 aar!

03.08. ble mamma 60 aar! Vi feiret med et doegn paa Tongabezi!
Den glade jubilant!
Ungene hadde siste skoledag den dagen, og det ville de gjerne ha med seg litt av. Vi rakk likevel et morgenbesoek med bursdagssang paa hotellet hos jubilanten foer skolestart! 
Etter aa ha levert ungene paa skolen og litt pakking, dro jeg tilbake til hotellet. Vi skulle kjoere ut i vaar bil, og ungene skulle komme etter med drosje (stoor stas aa bli henta i drosje!). Jeg klarte aa komme litt tidlig, og fikk meg deilig hotellfrokost!

Vi kom til Tongabezi litt etter 10, og da var det nydelig aa ligge i solsengene paa brygga med en velkomstdrink! Rommene var ikke klare enda, men det var helt greit. 

Vi hadde vaert litt bekymra (noen mer, noen mindre...) for at det skulle bli problemer paa flyplassen pga manglende gulfebervaksine. Jan og Greta fikk en lege til aa skrive ut et vaksinebevis uten at de trengte aa ta vaksina, men den legen har flytta til Lusaka. De ansatte paa Tongabezi mente at det ikke var noe problem siden de kun var i transitt i Soer-Afrika. Vi valgte aa stole paa det, og saa vidt jeg vet, gikk alt greit paa reisa.

Mens vi satt der baa brygga, saa vi at det var brann paa andre sida av elva! Det brenner mye rundt omkring her for tida. Noe er vel ulykker, men det meste er visst paatent. De svir av noen omraader saann at branner ikke skal spre seg saa lett ved ulykker. Eller no...

I 12-tida fikk vi rommene vaare, rett etterpaa kom ungene. Det ble akkurat tid til litt lek og bading foer lunsj. Vi hadde det samme stedet som sist med eget swimming pool!

Traakke paa taaa-lek!

Jentene varmer opp til bading! Ikke fryktelig varmt i vannet... Dette er utenfor ungene sitt soverom.

Bursdagsbarnet og hennes mann varmer seg i sola etter badet. Her foran soverommet vaart.

The pool!

Ingfrid likte seg godt paa kanten av brygga. Det som ligger ute i elva er  en flodhest. Den dreiv aa styra rundt og lagde lyder mens vi spiste lunsj.

   
Litt mer bading!
Utenfor hytta ved elva

Seinere paa ettermiddagen dro vi paa sunset cruise. Det var fint og vi koste oss, men det var litt vind, og den blaaste saa mye sand opp i lufta at det nesten saa overskya ut!


Han jeg satt ved siden av var fan av Jo Nesboe!


Her har de dekket paa til middagen vaar!

Skaal!




Saa var det middag! Til forrett fikk vi brokkolisuppe, hovedretten var nydelig oksesteik med masse godt tilbehoer, g til slutt var det en slags engelsk pudding, som jeg faktisk syntes var ganske god! Ingfrid la seg til aa sove paa sofaen etter suppa. Det hadde vaert en lang dag! 
Fine i Zambiske nye klaer!

Fine i Zambiske litt eldre klaer;-)
Da jeg bestilte oppholdet paa Tongabezi sa jeg at vi skulle feire 60-aars dag. De skulle ordne en liten overraskelse...
Tongabezi koret kom med spesiallaget kake!

De sang to sanger bare for bursdagsbarnet!
Det saa ut som om hun satt pris paa det! Etterpaa sang de like gjerne litt utenfor for alle sammen siden de var i gang!
Da vi skulle gaa tilbake til huset, maatte vi liste oss forbi en beibi flodhest! Den stod rett ved siden av stien, saa han som fulgte oss maatte proeve aa faa den til aa flytte seg litt foer han turte aa slippe oss forbi. Det gjorde han ved aa klappe i hendene. Flodhesten flytta seg noen skritt, og saa sneik vi oss videre. Ungene var ikke vanskelige aa faa i seng! Ingfrid sov jo allerede!
Her avsluttes kvelden med en drink i stua vaar. Vi kunne hoere flodhesten som spiste og romsterte paa utsiden av muren!
Frokostutsikten neste morgen!


Vi dro paa en liten game drive i den locale game parken. Her er noen av apene vi saa!
 Paa game driven haapet vi aa faa se boefler og neshorn, men det blei ikke noe neshorn, de var for langt unna veien. Boeflene kunne vi skimte i det fjerne...
Dette dyret hadde vi ikke sett foer! -en bush buck!
Da vi kom tilbake til camp, blei det litt mer bading mens vi venta paa lunsjen. Etter lunsj dro vi hjem Jeg synes det var et skikkelig fint opphold, og det tror jeg de andre syntes ogsaa!

Om kvelden dro vi tilbake til Zambezi Sun for aa spise buffet igjen. En fin avslutning paa besoeket!

Ingfrid og morfar har det goey!
Mormor og Viljar hadde en laaang prat!

 De overnattet hos oss den siste natta. Bengt og jeg laa inne hos jentene, og det var slett ikke saa ille! Jeg tror vi sov mer enn de som hadde senga vaar... De er jo ikke vant til alle hundene som holder leven store deler av natta! 

Tusen takk til mamma og pappa for veldig hyggelig besoek! Snart sees vi i Oslo!!!














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar