mandag 16. april 2012

Bryllup!

For veeeldig lenge siden, ble ungene spurt om aa vaere med i en "line up" i et bryllup der Olive skulle vaere Matron (Matron ser ut til aa vaere den som planlegger og ordner det aller meste i et bryllup her). Viljar sa nei, men jentene ville gjerne. Vi regnet med at de skulle ha hvite kjoler og gaa inn sammen med brudeparet i kirka. Saa enkelt var det ikke! Det skulle danses! Vi fikk beskjed om aa komme paa oeving to mnd foer bryllupet, og syntes det var litt merkelig. Jentene visste ikke helt om de skulle le eller graate da de skjoente at de maatte danse, men det gikk da ganske bra til slutt! De oevde nesten hver helg, og dette bildet er fra siste oevinga. Jenta foran er datter av brudgommen. Eirunn i blaatt bakerst, mens Ingfrid er skjult av gutten i gult.
 Selve bryllupsdagen startet kl 0630 hoa frisoeren. Ingfrid, Eirunn og Olive skulle samtidig. Vielsen skulle begynne kl 0930, og vi skulle rekke aa skifte og faa pynta bilen. Drosje var bestilt til Bengt og Viljar, og til Jan og Greta, som skulle faa vaere med aa se. Saa nevnte Olive tilfeldig at vielsen var utsatt til 11... Noen telefoner, saa var drosjeturene utsatt ogsaa. Alt i orden!
Ingfrid hos frisoeren

Ingfrid ferdig!

Olive og Ingfrid fornoeyde!

Saa Eirunn sin tur

Eirunn ferdig og fornoeyd!
Tida gikk, og Olive blei litt nervoes, saa vi dro uten henne for aa faa pynta bilen. Da vi kom dit, var ikke de som skulle dekorere der, saa de maatte ringes etter. Vi venta. De kom etter en liten stund, og da begynte de aa lage dekorasjonene. Til slutt spurte jeg om det var lenge til de var ferdige, og da spurte de om det var noe jeg skulle rekke... Hm. Klokka 10 var vi tilbake hos Olive, og var lynraske med aa faa av klaer og paa kjoler. Litt stress! Og saa venta vi. Vi venta i to timer! Bruden og alle jentene var klare, men bilen kom ikke. Ingen saa ut til aa bli saerlig stressa av det, heller!


I kirka satt Bengt, Viljar, Greta og Jan. I to timer! De kunne fortelle at de som ordnet med blomstene ikke var ferdige foer 10min foer vi kom...

 Klokka 13 kom vi altsaa til kirka, og etter litt orging (og en tulling som rygga paa bilen min! Vaerst for hans bil!) og skravling, gikk brudepikene inn. Det var veldig lite folk! Jeg trodde det skulle vaere fullt hus! Det var kanskje 15 + koret og brudepikene. Saa spilte en fyr orgel, koret sang, mer orgel... og til slutt kom bruden! Det foeltes som en ganske lang vielse med mye preking, og vi var begynt aa bli alvorlig sultne! Men til slutt sa begge ja og fikk ringer paa fingrene. Bildene ble tatt paa nabotomta.
Her et bilde av Eirunn og Ingfrid som ikke ble helt klart, men det beste jeg har av bare de to, desverre... Det gaar fint an aa se at de var fine!

Etter bildetakinga skulle alle "de viktige" tilbake til Olive for aa spise lunsj. Jeg hadde kjoept is, epler og bananer. Olive hadde laget Nshima og noe kjoettgreier. Litt toert, men ellers ok. Jentene holdt seg mest til isen! Da vi var ferdige og klare til aa dra, hadde vi tatt inn en time, og var bare en time forsinka. Det var paa festen dansen skulle fremfoeres.

Olive, The Matrone!
De store dan set foerst. De danset forsaavidt nesten hele kvelden!

Saa var det de smaa (the babys) sin tur. Da danset seg over hele plenen opp til bordet der de skulle sitte. De var veldig fornoeyde!



 Her er de store i gang igjen, og paa festen var det ganske mange fler enn i kirka! Brudepikene og gutta sitter ved det hvite bordet lengst vekk. Brudeparet har ikke kommet enda.

Viljar fikk seg noen venner utpaa kvelden!

 Brudepikene ved bordet
 -og brudeparet!
Etter dansing og et par taler, kunne alle hente seg mat. Jeg gadd ikke staa i den endeloese koeen, saa jeg vet ikke hva det var. Eirunn sa det var godt! Saa var det slutt! Prudepikene danset seg tilbake over gressplenen, og vi kunne kjoere hjem etter aa ha droppet av en sliten Olive og Joy. Jeg tror ikke vi var hjemme mye seinere enn ni, men begge jentene maatte baeres i seng. Viljar var sendt med Lubasi, vaar faste taxi driver, til Zambezi Sun for aa overnatte med farmor og farfar.
Det var det!
Maatte bare ta med dette hoestbildet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar