fredag 11. mai 2012

Valper, gradering (karate) og litt av hvert!

Jeg maa nesten begynne aa fortelle om valpene. Dette innlegget blir ikke kronologisk, men det faar bare vaere. 
Bengt og ungene har leeeenge hatt lyst paa hund. Jeg er alergisk mot hunder, og dermed ikke saa veldig interessert. Her i Zambia er hunder vakthunder, ikke kosehunder. Det betyr at de er ute alltid, gaar ikke tur, dresseres ikke, faar ikke kos. Siden de aller fleste i nabolaget har vakthund, gikk jeg med paa at vi ogsaa kunne faa det hvis vi kom over noe passende. Her er vakthundene vaare!
Skumle vakthunder!
For noen uker siden var Bengt og jeg nede hos vaktmesteren paa DALICE et aerend, og da saa vi en hundemor med seks nydelige valper. Vi kunne bare ta, men vi maatte ikke vente for lenge, for da kunne noen andre komme og ta dem. Etter det, var ungene paa besoek hos valpene nesten hver dag. En dag de kom hjem derfra, kunne de fortelle at vi skulle ikke ha en, men TRE valper. Fredag for en uke siden var vi paa besoek hos dem igjen, og da sa vaktmesteren at vi bare skulle ta dem med hjem. Valpene var 5-6 uker gamle. Ungene var rimelig fornoeyde!
Eirunn og Sandy
Ingfrid og Caspian
Viljar og Lupus
Samme kveld kom vetrinaeren paa besoek med vaksiner, ormekur og insektsdrepemiddel. Han sa at valpene saa ut til aa vaere i god form. De var tydeligvis ikke helt trygge, for de holdt oss vaakne hele natta med hyl og skrik!
Vi ga dem kumelk, og de saa ut til aa vaere fornoeyd med det. Da vi kom hjem etter karategraderinga (mer om det etterpaa!), la vi merke til at Sandy ikke saa ut til aa vaere i form. Hun orket ingenting, bare la seg ned, og sjanglet hvis vi proevde aa faa henne til aa gaa. Vi proevde aa gi henne melk, men hun holdt paa aa drukne i melkeskaala. Full av melk og sand, ga vi henne et lite bad, og hun saa faktisk ut til aa kvikne til bittelitt, men saa gikk det nedover igjen. Dyrlegen kom, og det viste seg at hun var dehydrert. De andre to var ogsaa paa vei. Hun fikk diverse sproeyter, og vi fikk beskjed om aa la dem vaere helt i fred, og aa mate henne med sukkervann og melk. Hyl og skrik igjen om natta. PES! Foerst og fremst Caspian som braakte. Og Sandy var ihvertfal ikke bedre neste morgen. Hele dagen bare laa hun. Vi proevde aa mate henne, men det var vanskelig aa faa noe inn. 
Mandag morgen saa Lupus ogsaa veldig daarlig ut. Sandy doede iloepet av formiddagen. Dyrlegen kom igjen, og Lupus fikk masse vaeske baade intravenoest, i sproeyter i ryggen og med sproeyte i munnen. Vi bestemte oss for aa ikke la dem vaere i fred, men heller kose og troeste og gi dem saa mye naering som mulig. Det saa ut til aa funke! Ungene ble veldig lei sag da de kom hjem og fant ut at Sandy var doed, men ogsaa glade for aa se at det saa ut til aa gaa bedre med Lupus.
Viljar og en Lupus paa vei til aa bli frisk!
Sandy ble begravet, og Eirunn var veldig klar for aa gaa og se om det var flere valper igjen hos vaktmesteren. Jeg synes egentlig det var helt greit aa ha bare to og Ingfrid ville gjerne dele ansvaret for Caspian med Eirunn, men det ville ikke Eirunn. Et par dager seinere hadde vi tre valper igjen!
Eirunn og Laika!
Laika er ei stor og kraftig jentevalp som allerede naa etter to dager her ser ut til aa trives ganske bra. Vi gir henne mat saa ofte vi bare kan, for hun spiser foreloepig ikke saa veldig mye hver gang. Det ser ut som om det gaar bedre og bedre. I natt vaaknet vi ikke av hundebraak en eneste gang!

Naa maa det skrives litt om karate!
Viljar, trener Vernon og Eirunn
Forrige loerdag var det gradering. Viljar og Eirunn var ganske spente da vi dro av gaarde om morgenen!

Eirunn gjoer Tak Jok Shodam (???)
De ble delt inn i smaa grupper etter alder og belte og maatte vise hva de kunne forran ganske mange! Heldigvis gikk det bra for begge to.Viljar faar oransje belte og Eirunn faar gult. Ganske saa fornoeyde! Eirunn og jeg ble filmet og intervjuet paa ZNBC, den nasjonale TVkanalen, men vi glemte aa se paa det, for det ble sendt den kvelden Sandy doede. Mange andre har sett det!
Hele karategjengen! Maa si en del av dem virkelig imponerte meg! -i tillegg til Viljar og Eirunn!


Saa var det litt av hvert:

Her er Eirunn og Ingfrid i bursdag hos Chiara som ble 5 aar. Bursdagen ble feiret paa Zambezi Sun. De har et lite barneomraade der som kan leies.


Viljar og Bengt ventet i baren ved bassenget. Da vi kom dit, var Bengt veldig opptatt med aa snakke i telefonen med John Vegard, saa jentene hadde det litt goey med han!
Prinsesse Bengt!

Soendag koste vi oss hjemme, og jentene lagde kanelboller!

Her ifoert Zambiske arbeidsklaer!


Deilig aa kna deig!

Bengt er blitt en racer paa gitar! 
Ikke helt fornoeyd med stemminga?

Skoene vaare har helt til naa ligget utover stuegulvet (ingen gang her!), men fantastiske Tobias og en kamerat lagde denne skohylla til oss! De skulle ha 150kr for den! -og den er til og med fin!


Nyyydelig bilde av Bengt fra 1.mai!
Det syns ikke helt her hvor stor buksa faktisk er...

Bengt nyter raskere internet paa Chanters!


Utsikt fra biblioteket

Dette er okra. Det er ganske godt, og saa synes jeg den er fin!



Okra stekes (kokes i olje) sammen med tomat og en klype salt

Mere mat!

Naa er jeg sulten og Bengt har stekt fiskepinner. Herrrrlig fredagsmiddag (NOT!!!)! Etterpaa blir det skyping med besteforeldre i Porsgrunn.

God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar