tirsdag 4. september 2012

Siste uka av skoleferien og foerste skoledag!


Gjensynsglede!
Vel hjemme fra Lusaka var valper og unger overlykkelige for aa se hverandre igjen!
Ungene snakker ofte om hvor mye de gruer seg til aa dra fra dem naar vi skal tilbake til Norge.


Da vi kom hjem oppdaga vi at Ingfrid hadde faatt 20 myggestikk den siste natta i Lusaka! Heldigvis er det veldig lite malaria der!

Ferien har vaert litt kjedelig for ungene, men hundene har gitt mye godt selskap!
Viljar koser seg med valpene
Vi har nettop levert vaar tredje rapport. Skrive rapporter kan vi gjoere hvor som helst, og ungene vil gjerne at vi skal sitte paa ZigZag. De har nemlig laget seg en lek oppi traerne der! Vet ikke helt hva det gaar ut paa, men jeg vet at de har soverom og kjoekken, og at de selger hverandre bark og blader!





Torsdag og fredag hadde vi besoek av Samwinga-ungene. De er utrolig greie og lette aa ha med aa gjoere. Ester, Ingfrid sin bestevinninne, er litt sjenert med oss voksne, men ikke saa mye at det blir vanskelig. Ingfrid og Ester leker veldig fint sammen, uten noe krangling.Jeg vet ikke helt hvorfor, men Ingfrid begynner ofte aa krangle med de andre venninnene sine...

Ester er ikke saa god til aa svoemme, saa hun holdt seg langs kanten


Paul og Ingfrid i vannet

Best friends!

Vi hadde et guttebord og et jentbord. Ingfrid var litt misfornoeyd med at jeg skulle sitte med dem

Fredag dro vi paa Zambezi Sun. Her spiser vi lunsj. Samwinga-ungene hadde ikke vaert der foer, og de syntes bassenget var flott!

Lunsj for 8 personer med milkshake, og god drikke til de voksne (!) koster ca 500 kr.  Ikke noe aa klage over!

Viljar og Joseph varmer seg i sola. Vannet er nok ikke supervarmt enda
Jeg har klippet Viljar sitt haar! De nye ungene paa karatetreninga trodda han var ei jente, og dessuten begynte det nok aa bli varmt i nakken. Han ville ikke gaa til noen frisoer, saa da maatte jeg traa til. Det var litt skummelt, -jeg foelte ikke akkurat at jeg visste hva jeg dreiv med! Men jeg synes resultatet ble til aa leve med!

Her er vi paa et sted der vi ikke hadde vaert foer: David Livingstone safari lodge. Dvs, vi har saavidt vaert der, men bare for aa gaa ombord paa sunset cruise sammen med fam Bjoerklund. 
Foerst fikk vi beskjed om at vi ikke kunne bruke bassenget, men da vi uttrykte vaar skuffelse til servitoeren, lovte han aa snakke med bassengsjefen. Hun var vel egentlig manager eller noe...Hun kom til oss og sa at vi kunne faa bade, siden noen hadde lovet oss det da vi var der for aa ta baaten, men vi kunne ikke gjoere noen vane av det. Like etterpaa kom hun tilbake og sa at vi maatte bare komme tilbake for aa bade, hvis vi bare ringte henne foerst for aa hoere om det var veldig mange gjester. Greit nok! Etter det igjen, kom en annen sjef og sa at vi var veldig velkomne, og at vi absolutt ikke trengte aa ringe foerst, vi kunne bare si fra naar vi kom. Han forklarte ogsaa at de av og til hadde folk som kjoepte en talerken pommes frittes, og sendte en hel haug med unger i bassenget. Til slutt foelte vi nesten at de ba oss om aa komme tilbake saa fort som mulig! 
Stedet er veldig fint!

Bassenget ligger nydelig til helt nede ved elva

Jentene koste seg i og ved vannet


Viljar koste seg med Donald!

Loerdag koste vi oss med Istid 4 paa DVD. Vi bruker den lille PCen som skjerm, og trykker oss sammen i sofaen saa alle faar se. Ganske koselig, egentlig! DVDen ble kjoept paa gata i Lusaka, og er nok en kopi av noe som noen har filma paa kino. Vi kjoeper nok ikke film paa gata flere ganger...

Soendag slappet vi av (gjorde ferdig rappoertene vaare) hjemme og forberedte foerste skoledag. Ingfrid skulle jo faktisk begynne i foerste klasse!

Valpene elsker aa ligge i stolene!

Men de er ogsaa veldig glade i aa grave seg ned!



Ungene lagde ikke middag paa loerdag, saa de skulle bake boller i steden. Jeg maatte bake dem ut, for ungene fikk saa mage unger paa besoek at de "ikke hadde tid". Deigen lagde de helt selv, og bollene blei gode!


Jentene har faatt nye penal, klistremerker og I har faatt ny folder. Her pyntes penalhuset med hjerter

Eirunn er ogsaa i full gang med aa faa orden paa sakene
Foerste skoledag gikk straalende! Ingfrid sin laerer, Miss Swart, er visst ganske streng, men det tror jeg Ingfrid skal takle fint. En ting hun syntes var merkelig var at hun ikke kunne faa snakke mens de jobba i klassen! Det er visst litt forskjell fra reception class likevel! Eirunn var veldig fornoeyd med aa faa venninnene sine, Dahan og Jenna, i klassen. Viljar var ogsaa fornoeyd, som vanlig!
Fra skolen dro vi rett paa Olgas for aa feire. Ungene fikk til og med dessert!
Glad og stolt 1.klassing!

Glad og fornoeyd 4. klassing!

Glad og mett (spiste en hel lasagne og en hel tiramisu!) 6.klassing!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar