torsdag 26. januar 2012

Bilder fra januar

Her har den herlige Ingfrid tatt et bilde av seg selv, hun tok sikkert 100 bilder en dag da hun plutselig ble hekta på foto



Dette er faktisk tatt i desember, men må med. Tre elefanter kom marsjerende inn på naboens tomt og spiste alle mangoene i mangotreet hans. De hadde gått rett igjennom gjerdet og bøllet seg videre inn til viserektorens hage. Ganske sterkt å se de schvære fotavtrykkene! Elefantene spiste enorme mengder frukt i løpet av den natta.



Bildet er tatt på morgenjoggetur ovenfor lærerskolen. Sørlige Zambia er veldig flatt, men på baksida av Dalice går det litt oppover, så man får god utsikt over bushen, og man kan se røyken fra Mosi-Oa-Tunya(Vic Falls) .


Jeg måtte stå i kø i 4 timer for å betale veiavgiften. Det var over 30 grader i skyggen, og da vi rykket frem i køa, ble vi stående i solsteiken. Utrolig varmt! Brukte ryggsekken som parasoll.


Her holder vår kollega Barbara psykologiforelesning for 160 førsteårsstudenter på lærerskolen. Akustikken i rommet er omtrent som Ishavskatedralen, og det finnes ingen tavle/overhead/prosjektor. Vi er dødsimponerte over Barbara, som på tross av disse utfordringene klarte å holde salen fjetret i 2 timer!

Tre stolte barn klar for sin første skoledag i 2012. Viljar og Eirunn ser ut til å stortrives på skolen, og Ingfrid går det bedre og bedre med. Overgangen fra norsk barnehage til engelsk skole har vært tøff!

Her fra informasjonsmøtet hvor alle lærerne møtte alle studentene (5-600 stk). En spesiell opplevelse. Fantastisk da hele salen sang nasjonalsangen firstemmig, mindre morsomt da det ble tydelig at forholdet mellom studenter og administrasjon ikke er det beste. Det var tydelig misnøye blant studentene, og etter info ble de igjen i salen for å holde møte uten lærere og administrasjon

Ja…dette er faktisk  Dambwa North politistasjon i Livingstone! Etter innbruddet i huset vårt fikk jeg tilbringe et par interessante timer i dette lokalet. Når man kommer inn er det skrivebord til venstre, så en trebenk, så en fangecelle med gitterdør på høyre side. Omtrent sånn som man husker det fra tegneseriene man leste som liten. Det lå til og med en barfota stakkar og sov i cella da vi var der(“Don’tworry about him, he’s a thief!”)

 Dagen etter innbruddet kom en av vaktmestergutta, Tobias, og gjorde døra vår mer innbruddssikker: “You will be very, very safe”. Heidi syntes ikke det ble very, very vakkert, men det føles i hvert fall tryggere.




Apene er noen ordentlige fanterakkere! Overalt hvor man kommer er det aper, og de forsyner seg med største selvfølgelighet av alt de kan komme over på barer, kafeer, restauranter og hoteller. Denne røveren slo seg ned på naboboret da kafegjesten hadde gått på do.

1 kommentar:

  1. Kjempeflotte bilder. Regner med at dere nå er kommet i orden, og begynner å få litt hverdagsliv. Skulle ønske vi også fikk sett elefanter i naboens hage.

    Kos dere videre - og super blogg.

    O.

    SvarSlett