lørdag 28. januar 2012

Eirunn 8 år!

Eirunn 8 år!

Eirunn ble 8 år 14.januar. I god tid før selve dagen hadde hun levert en lapp med oversikt over gaveønsker, ønsker for sengefrokosten og ønsker for leker og kaker på festen som skulle holdes på golfklubben.
Morgenen startet som planlagt med gaver, mørk sjokolade, kjeks med sitronkrem og limonade på senga. Gavene ble godt tatt imot, men sandalene var litt små og måtte byttes. Eirunn var glad og fornøyd. Kvelden før regnet det ganske mye, så vi var redd festen måtte flyttes innendørs. Heldigvis hadde det lysnet ganske mye, så vi hadde et håp om at det skulle gå bra.
Ostekaka som var bestilt måtte lages, men siden vi hadde problemer med nettet noen dager hadde jeg ikke fått oppskrifta før kvelden før. Eirunn og jeg dro en tur til byen for å bytte sandalene og kjøpe de siste ingrediensene til kaka pluss litt snacks og godteri. Vi fikk tak i det meste, men rømme måtte byttes ut med yoghurt.
Godt i gang med kaka, klarte jeg å ødelegge sitrongeleen. Den stod til avkjøling i vasken da jeg skulle skylle en kniv… Vi hadde en pakke bringebærgele, så da blei det rosa ostekake med yoghurtsmak… Eirunn sa seinere at den smakte godt, men ikke helt som forventa. Det ble ikke spist veldig mye av den, men siste biten gikk nå for et par dager siden!
Bløtkake stod også på bestillinga, og jeg hadde faktisk fått til en sukkerbunn som var såpass høy at den kunne deles i to! Den ble fylt og pyntet med krem og hermetiske jordbær. Ikke helt min greie, men den blei nå spist litt av, den og.
I tillegg hadde jeg bakt kanelsnurrer, som er en sikker suksess, og “pakke-brownies” som var veldig gode.
Med kakene i kjøleskapet var det fremdeles en halvtime til vi skulle dra, så Bengt lagde litt lunsj til oss. Vi rakk vel bare et par biter før et glass gikk i gulvet. Det var et stort og tykt glass som ble pulverisert og spredt utover absolutt hele stuegulvet og ut i gangen. Plutselig hadde vi ganske dårlig tid! 1507 ankom vi rimelig stressa golfklubben,- rett etter familien Gilbert. En mann på parkeringsplassen hjalp oss med å bære kaker og poser bort til bassenget. Der var ingenting klart enda, men de ansatte begynte fort å hente bord, stoler og duker. De er 15 stk i Eirunn sin klasse, og de kommer jo gjerne med foreldre og søsken, så vi hadde klart fire bord.
I tillegg til familien Gilbert, kom to gutter fra klassen, den ene med storesøster og pappa. Eirunn var forståelig nok ganske skuffa. Vi hadde invitert på mail, men jeg vet ikke hvor mange som fikk den i tide, og det var jo i slutten av juleferien. Et lyspunkt var gaven hun fikk av Danny: en stor pakke med dinosaurer! Det hadde hun ønsket seg, men ikke fått. En stund var Eirunn bare lei seg mens de andre badet, men etter litt kakespising og bursdagssang, gikk hun uti bassenget og lekte med de andre. Plutselig dukket det opp flere som syntes vannet så deilig ut, -en hel flokk geiter!!! De var i alle størrelser fra små killinger til gedigne bukker, -og de var tørste! Heldigvis var det noen som hjalp oss med å jage dem ut, for selv om de var søte og morsomme, var de største litt skumle…
Bengt kom i prat med mannen som hjalp oss å bære tingene våre. Det viste seg at han tidligere hadde jobbet på golfklubben, men plutselig hadde blitt permittert. Nå tjente han til livets opphold ved å vaske bilene på parkeringsplassen og hjelpe folk med bæring og lignende…
Vi hadde planlagt å avslutte dagen med pizza på Olgas, men vi var så mette på kaker at det ikke var særlig aktuelt. Isteden dro vi innom og kjøpte med oss litt pizza hjem, og så koste vi oss med “Grusomme meg”-filmen som Eirunn hadde fått av farmor og farfar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar