søndag 11. desember 2011

Første gang på golfklubb:-)

I dag stod vi ikke opp før 0800! - selv om nabojentene faktisk banka på døra 0730!!! En god del regn og skyer i dag, men ikke spesielt kaldt, akkurat...:-) Sarah, nabomammaen, var veldig fornøyd med at det var kommet blomster på lavendelplanten hennes for første gang! Det lukter godt av den også! Ungene hoppet på trampolina (uten sikring!!!) i regnet, men var også inne og spilte kort og leste blader og tegna. Vi la ned dataspillforbud i dag!
Tidlig på ettermiddagen kjørte vi for å sjekke ut golfklubben. Etter å ha sett de fantastiske luksushotellene i går, ble jeg faktisk litt skuffa. Stedet var veldig fint, men ganske slitent, og vannet i bassenget var så grønt at man ikke kunne se bunn. Treningsrommet var sikkert ok, men lukta litt mystisk, og damegarderoben var under oppussing, så det blei ikke noe varm dusj på meg. Bengt tok seg en joggetur, og Viljar og Ingfrid bada i det grønne. Eirunn og jeg drakk the og appelsinsaft:-)Bengt synes det var tungt å jogge, men deilig å slippe hunder (eller andre dyr) og folk som ville slå av en prat og bli venner midt i joggeturen! Fuglelivet der må studeres nærmere. Vi så en stor, grå fugl som så ut til å være en slags rovfugl, og noen svarte, storkeaktige... Vi kommer nok til å dra dit igjen, og kanskje inntrykket blir bedre når været er fint og vannet klart?
Vi var invitert på "supper" hos en Zambisk venninne av Tove. Hun var i Norge i -94, og er veeeeldig norgesvenn! Utstyrt med hjemmeheklede snøkrystaller, postkort fra Tromsø og 2 liter is, plukket vi opp Tove og kjørte på besøk. Olive bor i et nytt og fint hus med masse fliser overalt. Det var nesten påfallende reint (hvordan er det mulig i dette været med sand overalt?) og deilig svalt. Hun var tydelig stolt av huset, og vi var veldig velkomne. Det var mat i hauger! Nshima, ris, potet(!!!), kylling, noe annet kjøtt, saus og to forskjellige, GODE, grønnsaksblandinger. Vi blei ekstremt mette, men det hindret ikke ungene i å løpet vettet av seg etterpå! Olive tar seg av barnebarnet til søstre, Joy, som er 8 år. Hun virket stille og sjenert først, men var kjapt med i leken.
Vel hjemme måtte vi sende alle ungene i dusjen igjen, for i morgen er det på med reine skoleuniformer!
Apropos reine klær, -ei som jobber for naboen, har et vaskeri! Det betyr at vi legger de skitne klærne våre utenfor døra vår i en bag og får dem tilbake seinere samme dag ferdig vasket, tørka og bretta. De er til og med ganske sortert i voksenklær og barneklær! Det koster 20-25kr for en stor bag...
Nå skal vi prøve å bestille oss juleferie!
To be continued...:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar