onsdag 7. desember 2011

Møte med Zambisk trafikkpoliti

Vi måtte rett og slett bli med på politistasjonen!!!
Om morgenen fikk vi igjen skyss med vår snille "vertsfamilie", men da vi var fremme på skolen, oppdaget vi at Viljar sin skolesekk ikke var med i bilen! Vi bestemte oss for å gå til DALICE for å låne Tove sin bil sånn at vi kunne hente den ganske kjapt. Det var i orden, og vi la i vei! Noen hundre meter borti veien var det en politikontroll, og jeg rakk akkurat å tenke "oj, Bengt har ikke med lappen, og vi har ikke med noen papirer på bilen"! Jeg var ganske rolig da vi ble stoppet likevel, for Tove hadde sagt at det var faktisk ikke helt nødvendig å ha med lappen, man kan bare komme og vise den innen 24t. Politidama var ikke enig! Vi fikk tak i Tove og Patrick (vår kontakt), men politidama ville ikke gi seg, hoppa inn i bilen og sa vi måtte kjøre til politistasjonen og at vennen vår kunne møte oss der. Stakkars Bengt kjørte med politidama baki, og vel framme måtte vi bare vente etter å ha oppgitt noen personopplysninger. Ingen behandlet oss spesielt dårlig eller noe, men det var ikke spesielt hyggelig heller! Etter få minutter dukket det opp en bil, tydelig merket med DALICE, og inni satt en sjåfør, Patrick og Madam Zulu!!! Utrulig flaut!!! De gikk inn på kontoret og kom ut igjen ganske fort. Vi ble kjørt hjem for å hente førerkortet, og da vi kom tilbake med pass, førerkort og internasjonalt førerkort, var alle på stasjonen veldig hyggelige og kameratslige! Puh! Vi lar nok ikke lappen ligge hjemme flere ganger!
Resten avbdagen har det heldigvis vært lite dramatikk. Bengt og jegg rakk til og med en kaffe på kafé mens ungene var på skolen!
I ettermiddag har bengt vært med ungene mens jeg har vært på workshop på et hotell i byen. Tove presenterte en del av det hun har holdt på med her, og vi hadde noen diskusjoner om hva som kan gjøres for å forbedre IKT-tilbudet på skolen. Det var veldig fint å få høre litt mer om hva hun har gjort, men nesten enda mer interressant å få meg seg reaksjonene og diskusjonene. Etterpå var det forfriskninger og snack. Gratis, god rødvin...:-) Synes det var litt vittig at de siste mannfolka som satt igjen syntes det var helt greit å si til betjeninga at de skulle ha med seg resten av ølla som var bestilt, og som var betalt for, hjem! De spurte ikke, akkurat...!
Ellers har jeg fått vite at hvis vi skal gå ut og spise god, Zambisk mat, så må vi gå på den Indiske restauranten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar