onsdag 7. desember 2011

Skolestart for små og store 5.-6. Des

Vi stod opp før hanen gol (bokstavelig talt, -den gol som en gal mens vi spiste frokost!), og alle, særlig Ingfrid, var veldig klare til å komme avgårde. Jentene hadde fått låne "skorts", som er en del av skoleuniformen, -en slags shorts med skjørt forran, og vi skulle få sitte på til skolen med Sarah, Pippa og Emily.
Skolen ble bygget iløpet av fjoråret, og består av to bygninger av mur i vinkel som danner et slags rektangel til sammen, med en stor plass i midten og passasje i to hjørner. Tomta ligger helt ut mot bushen på den ene siden, og grenser mot DALICE, der Bengt og jeg skal jobbe, på den andre siden. På vei ut kjørte vi forbi DALICE, og kunne se at store deler av muren der var ødelagt. Elefanter...!!!
Alle skal helst være på skolen 0745, kl 0800 setter trommene igang, og alle elevene skal stille opp utenfor klasserommene sine. Ingfrid er i en klasse med til sammen ni barn, og de kalles reception class. De er godt i gang med å lære småbokstaver og tall, de blir lest for, synger og øver på et skuespill om st Nicholas +++ ingfrid syntes at "samlinga" varte fryktelig lenge...;-)Læreren er en dame fra Zambia som jeg ikke husker hva heter akkurat nå, men hun virker flink og inspirerende. 1-2, 3-4 og 5-6 klasse deler klasserom. Eirunn går i 3. og Viljar i 6. I matte, gym og musikk klarer de seg fint begge to, selv om jeg tror den nye klassen til Eirunn ligger litt foran den gamle i matte. I engelsk og andre "lesefag" strever de selvfølgelig litt med språket.Eirunn får visst god hjelp av Pippa, som sitter ved siden av henne i klassen og viser henne hva og hvor hun skal skrive. Viljar kan jo litt mer engelsk, men jeg forstår godt at det er vanskelig å følge med på forelesninger om "evaporation"... De er alle ved godt mot, de har mange å leke med i pausene, og gleder seg til neste skoledag:-)
Bengt og jeg var på "jobb" for første gang i dag. Hver dag er det "teabreak", som er et møte der man drikker the og spiser litt, og der diverse tema blir tatt opp. Idag handlet det, såvidt jeg kunne forstå, om 3.klassinger som var ferdig på skolen, men ikke ville flytte ut av studenthyblene, om hvordan retting av eksamen skal organiseres og lønnes, presentasjon av de "nye"(oss!) og om lærernes kosthold og helse!!! Rektor, madam Zulu, var meget bekymret for sukkerinntaket til flere av lærerne, og følte seg litt medskyldig i at de kanskje blir syke og får en tidlig død fordi det er hun som bestemmer at det skal kjøpes inn sukker til å ha
i theen!
Etterpå hadde vi møte med rektor. Hun virker som en bra og fleksibel dame. Jeg tror nok vi skal klare å finne oss til rette etterhvert, og til dere som kommer på besøk, -det er visst ikke noe problem å få fri noen dager for å ta dere med på tur:-)
I dag var også dagen da Bengt skulle prøve seg på venstrekjøring for første gang! Da han hadde starta bilen og skulle til å sette igang, ringte telefonen hans. Det var triste nyheter. Mormoren hans, og ungenes olde Martha, døde i morges. Hun var 95 år gammel, og veldig klar for å forlate denne verden, men det er jo likevel veldig trist for de som blir igjen. Vi fikk heldigvis tatt farvel før vi dro. Hun vil bli savnet!
Bengt var tøff, og satte seg tilbake bak rattet! -og det gikk helt strålende! Han kjørte hverken i grøfta eller på feil side av veien! Det er vel snart min tur...:-/
Nå er klokka over ti, og det er på tide å slukke lyset! Vi er over på African time!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar