onsdag 21. desember 2011

Monkey attack!

Søndag var vi klare for nye opplevelser, så etter en rolig morgen, kjørte vi til Zambesi Sun, hotellet, for å se på dyr, gå en tur, kanskje bade litt og spise lunsj. Med en gang vi kom til parkeringsplassen, så vi flere aper. noen av dem hadde babyaper hengende under magen. De var veldig søte og morsomme!
Dumme og norske som vi var, stod vi bare og så på mens de kom nærmere og nærmere. De så ut som om de lekte og sloss og ikke brydde seg om oss. Jeg tenkte at de sikkert var vant til mennesker, og at det var helt greit.
Vi vet ikke om det var fordi apen ville ha bananen som var i sekken bak Viljar, eller om den ville ha Viljar med i leken, men plutselig fikk han seg et klor (håper vi!) på leggen! Han ble ganske redd og hylte, og da stakk både vi og apene.
Viljar blødde litt fra det som så ut som et klor, og vi renset det med en gang. Siden vi var litt usikker på om det var bitt eller klor, fikk vi personalet på stedet til å ta kontakt med en sykepleier de hadde der. Hun sa på telefon at hun godt kunne komme, men at vi uansett måtte kontakte en lege. Vi fikk nummeret til en lege, som beroliget oss og sa at hvis det ikke var veldig dypt, og siden Viljar nettop har tatt masse rabiesvaksine, kunne vi ta det helt med ro. Det var flere av oss som hadde litt høy puls en stund! -og apene var ikke like søte og morsomme etterpå!

Omsider var alle rolige igjen, og vi gikk for å finne bassenget. På veien kom vi forbi disse flotte krigerne!

Etter en lang lunsj og masse bading, fikk vi melding fra Tove og Aksel om at de hadde overlevd dagens white water rafting, og gjerne ville møte oss til high tea på Royal Livingstone, som er nabohotellet til Zambesi sun.
På vei bort så vi en iguan, og ved bassenget på det andre hotellet ruslet en hel flokk sebraer! Føllet var veldig fint! -men vi holdt oss på trygg avstand...
High tea er kakebuffet! Det var MANGE og ganske gode kaker, så vi var rimelig mette etterpå. Det hindret ikke ungene i å hoppe i bassenget igjen, og vi andre koste oss med å se på krokodiller, flodhester og fantastisk solnedgang!


Røyken kommer fra Victoria Falls!

Denne kom faktisk ganske nært! Flodhestene var såpass langt unna at det ikke er noe vits å legge ut bilde.
Vi avsluttet utflukten på denne baren ved elva!

Seinere på kvelden fikk vi besøk! Nicolay, som vi ble kjent med på Hadeland, var på gjennomreise. Han skal jobbe sammen med Ole i Malawi. Hyggelig kveld med øl, cider, stearinlys og myggspiral på trappa.
En lang dag med mange opplevelser. Igjen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar