lørdag 10. desember 2011

Lørdag 2, men også fredag:-)

I dag har jeg sett en apekatt, en krokodille, noe som antagelig var en flodhest, en sebra og fantastiske Victoria Falls!
Men først gårsdagen:
Ungene ble levert på skolen, og hver fredag har alle gym i første time! Jeg fikk være med på gym en til Ingfrid sin klasse:-) Vi lekte bl.a slå-på-ring og pirater. Viljar spilte fotball og Eirunn spilte hockey. Kl 10 skulle vi voksne på teatime, og så møte på skolen etterpå. Det var et 4t langt møte uten pause som først og fremst gikk ut på at hver seksjon på lærerskolen leste opp en slags årsrapport. Utrulig søvndyssende! -men samtidig litt interessant å se hvordan de gjør ting. Jeg ble forresten omtalt som mrs Bengt Haugseth!!! Hi-hi! Det var helt greit at jeg måtte dra fra møtet for å hente ungene på skolen. De hadde hatt en fin skoledag. Viljar hadde gjort det bra på en spellingtest(!), Eirunn gjør en strålende innsats som solodanser og har en replikk i skuespillet, og Ingfrid var veldig ivrig etter å få vise meg noe som hun ikke visste helt hva var... Det viste seg at hun var blitt ropt opp forran hele skolen for å motta "Student of the week" -diplom! Da jeg forklarte henne hva det var, ble hun veldig, veldig stolt!
Vi feiret flinke barn og helg med middag på ZigZag, der Bengt og jeg spiste nshima for første gang. Det er en slags maisstappe som de spiser veldig mye av her. Den var helt grei, men litt smakløs. Kyllingstuinga vi fikk ved siden av var ganske god.
Stormen kom seinere den kvelden med lyn og torden, vind og regn i bøtter og spann!
I morges regnet det fremdeles, og det kom noen tordenbrak i ny og ne. Lufta ute var fantastisk! Svalt og godt:-)Vi dro oss i senga helt til 7, og hadde en rolig morgen og formiddag med litt rydding, Nintendo-og ipadspilling, FaceTimeing og litt opplæring fra den gode naboen i hvordan skaffe arbeidstillatelse. Naboene våre er virkelig til ubeskrivelig stor hjelp!
Utpå formiddagen tok vi kontakt m Tove for å høre om hun ville være med på noe. Hun hadde noen damer hos seg som skulle vaske rundt, og de hadde kommet 3-4t for seint, for det regnet jo! Vi ruslet av gårde, fant en taxi og kom oss ut til Victoria Falls. Det var fantastisk! Det hadde sluttet å regne, men var fremdeles svalt og deilig. Vi ruslet rundt der ute et par timer og tok masse bilder. Like ved ligger det noen flotte hoteller, og vi hadde bestemt oss for å ta en titt og kanskje spise lunsj hvis det ikke var altfor dyrt. Det var det ikke! På veien kom vi forbi to unge menn med araberhester som ungene fikk ri på. Veldig stas! Tove kom også,
og vi spiste og luxet oss. Ungene fikk lov til å bade i det stooore, fine bassenget. Da ungene var ferdig rosinifisert, gikk vi en tur. Det var da Tove oppdaget en krokodille i elva! Veldig kult! Det var strømgjerde mellom elva og oss:-) like etterpå oppdaget hun jammen en flodhest også. Det var ikke så lett å se forskjell fra steinene rundt, men denne var større, og Tove mente at den ikke pleide å være der... På vei tilbake til bilen sprang en liten apekatt forbi, og ved en parkeringsplass stod en liten sebra og gresset! Etter grundig fotografering (i halvmørket)skulle vi gå videre til vår parkeringsplass, og da kom den jammen løpende etter oss:-) til slutt stoppet vi helt for å la den gå forbi oss, og da gikk den heeelt inntil! Det stod på skiltene at vi skulle holde avstand til de ville dyrene...
Jentene var veldig trøtte da vi kom hjem. Ingfrid ba om å få legge seg, mens Eirunn sovna i sofan:-) Viljar holder ut enda!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar